Real Noorderwijk op een drafje naar volgende ronde in Beker

Heusden Zolder – Real Noorderwijk 1 - 7

Ambitie

Noorderwijk moest voor de beker naar tweede nationaler Heusden-Zolder. Een team dat top drie wil spelen en stiekem hoopt op promotie. Real moest het doen zonder de geschorste Bouyakoubi. Coach Gessner had zijn mannen aangemaand om meteen scherp te starten en de Limburgers niet in de wedstrijd te laten komen.

De wedstrijd begon met in de eerste minuut al een schot van de thuisploeg. Talhaoui pareerde. Daarna Noorderwijk met een schot van Moussaoui maar de keeper stopt deze knaller. Real duwde stevig door met schoten van Ajouaou, El Attabi en El Kharroubi maar deze misten nog wat richting.

El Kharroubi

Real Noorderwijk kwam na 3’ op voorsprong via een knappe aanval, solo van Ajouaou die El Kharroubi de 0-1 liet binnen tikken. Twee minuten later verdubbelde El Attabi de score met een loeier in de rechter bovenhoek. 0-2. Real Noorderwijk op dreef en na acht minuten weer een doelpunt van El Attabi. 0-3. Moussaoui probeerde nog eens met een schot maar nu kon de doelman de bal in hoekschop verwerken.

De thuisploeg kon na tien minuten nog eens dreigen maar Talhaoui duwde de bal via de paal weg uit zijn doel. De mannen uit de Kempen bleven de hele eerste helft domineren. Zo werd het via twee corners 0-4 en 0-5, telkens Hicham Salah. Dit was de niet overdreven rustscore.

0-5 bij de rust

Tweede helft en Real scoorde na vier minuten de 0-6. Het derde doelpunt van Salah. De bezoekers bleven dan wel de wedstrijd in handen houden maar namen wel wat gas terug. Na dertig minuten mocht tweede doelman Bouri de plaats innemen van Talhaoui.

Deze moest in de 18’ na een knappe redding zich toch gewonnen geven en de 1-6 laten optekenen. Real antwoordde dadelijk met de 1-7. Knappe aanval en El Kharroubi mocht het laatste doelpunt van de avond op zijn naam zetten. Eindstand 1-7.

Een zeer terechte en niet overdreven score voor Real Noorderwijk dat klaar is voor hun eerste competitiewedstrijd uit bij het gepromoveerde ZVC Meeuwen.